Felicitász blogja

Terhesség, szülés, babázás, gyereknevelés. Gyógynövények, életmód, egészség. Szakirodalom, meg a szokásos tanácsaim gyűjteménye.

©

A blogon megjelenő írások, illetve azok részletei csak a szerző engedélyével, a blog linkjének feltüntetésével használhatók fel vagy közölhetők máshol.

Email: felicitasz@vipmail.hu

Facebook

Ennyien olvastok most

Locations of visitors to this page

Címkék

antibiotikum (2) antidepresszáns (5) anyanyelv (3) apa (3) aranyér (1) asszonygyökér (1) autizmus (6) autonómiára nevelés (5) baba (18) bábaság (22) balett (3) berry (1) beszédtanulás (11) bogyó (1) bölcsőde (1) boldogság (1) büntetés (4) burokrepedés (2) citromfű (2) családtervezés (8) csalán (1) császármetszés (14) császárseb (3) dicséret (3) d vitamin (1) egészség (15) életmód (13) elfogadás (3) engedetlenség (2) epidurális érzéstelenítés (2) érzelmi nevelés (1) eufenika (2) evésproblémák (1) fájdalomcsillapító (9) fejfájás (1) fejlődési rendellenesség (3) felicitasz (22) feminizmus (2) fészekrakó ösztön (2) fogamzás (4) fogamzásgátlás (3) fogamzásgátló tabletta (1) folsav (8) frontérzékenység (1) gátseb (1) genetikai tanácsadás (2) geréb ágnes (2) gyász (2) gyereknevelés (14) gyerekszám (6) gyerekvállalás (13) gyermekágy (12) gyermektelenség (7) gyógynövény (12) gyógyszer (7) h1n1 (11) halloween (1) harry (1) harry potter (10) hiszti (5) hőgörbe (1) hólyaggyulladás (1) homeopátia (1) hőmérőzés (1) hozzátáplálás (5) húsvét (1) idegennyelv tanulás (6) immunitás (3) influenza (13) influenzavírus (2) iskola (4) jutalom (2) kanada (22) kányabangita (1) karácsony (4) kétnyelvűség (6) kézzel tágítás (1) kiságy (1) kisgyermekkor (18) köhögés (1) kolin (1) költözés (1) komló (1) korai fejlesztés (10) korai vajúdás (2) koraszülés (2) korcsolya (1) kórház (3) kormányrendelet (1) lázcsillapító (2) levendula (2) magzatvédő vitamin (3) magzatvíz (1) meddőségi kezelés (3) medveszőlő (1) menstruációs ciklus (4) mese (11) meseterápia (1) mikulás (1) mióma (1) mmr (2) montessori (4) napirend (4) nátha (4) nevelés (2) nyugtató (3) oltás (14) omega 3 (3) öngyilkosság (1) orvos (20) otthonszülés (27) otthonszülés kormányrendelet (3) óvintézkedés (12) óvoda (5) ovulációs teszt (1) oxitocin (3) párkapcsolat (10) peteérés (2) peteérésjelző (1) pg53 mikroszkóp (1) potter (1) pozitív (1) pozitív nevelés (7) prom (1) pronatalizmus (2) pszichoterápia (20) ptsd (8) rák (2) rooming in (2) szaporodási ösztön (2) székrekedés (1) szeretet (6) szoptatás (14) szülés (27) szülésélmény (1) szülésindítás (5) szülési terv (1) szüléstörténet (1) szülés utáni depresszió (9) születésélmény (2) szűrővizsgálat (9) tájékozott döntés (10) tápanyagszükséglet (12) táplálkozás (11) tápszer (3) tea (11) teherbe esés (10) tehetséggondozás (6) tej (2) tens (2) teratológia (1) terhesgondozás (10) terhesség (14) termékenységi problémák (6) termékeny nap (3) természetes családtervezés (2) terminustúllépés (4) tigrisanya (2) többnyelvűség (3) tokofóbia (3) tőzegáfonya (2) tudomany (1) tudomány (2) túlhordás (3) tüneti hőmérőzéses módszer (1) tűzvédelem (1) újévi fogadalom (3) újszülött (12) ünnep (13) usa (19) utófájások (1) valentin nap (1) vas (2) vashiány (4) vérszegénység (3) zöld (1) zöld tea (1) zsurló (1) Címkefelhő

Friss kommentek

Mai új bejegyzés helyett

2010.12.14. 18:02 Felicitasz

Ismét egy szolgálati közlemény.

Tegnap jöttünk vissza egy családi (elő)karácsonyi vakációról: elutaztunk egy hosszú hétvégére San Franciscóba. Eredetileg karácsony hetében akartunk menni, de aztán kiderült, hogy december elején feleannyiba kerül a repülőjegy, a szállodák pedig szinte üresek; nosza, akkor menjünk hamarabb. Mentünk. Jó volt. Tegnap este kilencre jöttünk haza, és felfedeztük, hogy valamikor a távollétünk ideje alatt itthon elromlott a fűtés. A lakásban 8 fok, itt álltunk egy nagyszerű kis utazás boldog hangulatában, egy egész napnyi repülés után, a vacsora-fürdés-alvásra felkészített hároméves gyerekkel - meg a konklúzióval, hogy kicsit túl tökéletes volt ez az elmúlt pár nap, tényleg muszáj volt valami csavart még tenni a végére (azt is lehett volna, hogy Chicagóban törlik a gépünket a hóvihar miatt, de azt megúsztuk, a hóvihar egy nappal hamarabb volt ott, mint mi).

Felhívtunk egy éjszaka is szerelő szerelőt, aki két óra alatt újraindította a fűtést (110 dollár), közben tüzet raktunk a kandallóban (még jó hogy van), a gyereket pedig jól felöltöztetve letettem aludni az ágyába (áram volt, úgyhogy a szárítógép segítségével át tudtam melegíteni a ruháit, ágyneműjét), megígérve neki, hogy reggelre mindenütt meleg lesz.

Reggelre csakugyan meleg lett, de aztán megérkezett a velünk (illetve a ház tulajdonosával) szerződésben álló szerelő, aki alaposabban átnézte a rendszert, és megállapította, hogy ki kell cserélni az egész fűtésünket, kazán, légkondi, termosztát. Holnap kezdik, csütörtökön fejezik be, és már ne indítsuk újra még egyszer, tehát a szerelő addig hoz nekünk egy hősugárzót. Remek. Közben már több baráti meghívás is érkezett, úgyhogy van hová mennünk ha tényleg kifagyunk a házból. Természetesen most dől meg a decemberi hidegrekord itt Észak-Karolinában (mikor máskor?... kb. 10 fokkal vagyunk az ilyenkor szokásos átlaghőmérséklet alatt, 0-2 fok helyett mínusz 10), és elnézve az USA keleti partjának többi részét, mi még örülhetünk.

Épp a hősugárzóra várok. Sütök-főzök, mosok és vasalok. A gyerek délelőtt óvodában volt, mindjárt hazajön. Kap paprikás krumplit párolt zöldségekkel, meg jó meleg teát, aztán megint leteszem aludni jól betakarva (éjszaka ugye fűtöttünk, most olyan 16-17 fok van itt benn, egyelőre ez rendben van), a nap maradékát meg majd meglátjuk.

Három blogos cikk van olyan állapotban, hogy csak be kéne fejezni (kb. 2 óra munka darabja), ezek egyikét akartam volna kitenni a mostani szolgálati közlemény helyett, de lehet, hogy csak holnap vagy holnapután fogok tudni normálisan leülni írni.

Hideg ellen San Franciscót ajánlom mindenkinek, vagy, jobb híján, paprikás krumplit és  egy bögre forró teát. Illetve továbbadom egykori kollégiumigazgatóm jó tanácsát, aki, mikor arra panaszkodtunk, hogy a földszinten nem lehet feljebb kapcsolni a fűtést, azt javasolta, hogy "vegyetek fel még egy pulóvert".

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felicitasz.blog.hu/api/trackback/id/tr232515820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2010.12.14. 18:53:55

És sapkát! Nagyon sokat ad a hőérzethez.
Kalandos karácsonyi készülődés lesz ez így...süss sok mézeskalácsot, annak az illata is jó, és a sütő is melegít. :)

zzzsuzsa 2010.12.15. 22:35:57

Hát igen, sapka és nagyon meleg vastag zokni, harisnya is. Majd mesélj, mi van veletek! Gondolom a hősugárzó amit hoznak a szerelők, nem olyan kicsi két izzószálas zörgő vacak, mint nálunk volt a 80 as években! Ezek rengeteg villanyt fogyasztanak! Ennél bármilyen mobil kályhafajta jobb. És sokkal melegebb is, ha netán valamelyik ismerősnél lenne ilyen....Remélhetőleg a finanszírozást a tulajdonos állja!

furmint-m 2010.12.17. 13:55:59

A közlemeny közepe tajan, azt gondoltam, hogy olcson megusztatok a 110 dollar költseggel - nalunk 200-300 eurot szamoltak fel a szerelök hasonlo esetben (Becsben). De aztan olvastam tovabb... kitartast! A koleszos földszinti fütesi helyzet nekem is eszembe jutott... ahhhh! :-)

Nem sürgetöleg (abszolut megertem a jelenlegi füteses helyzetet), csak jelzeskepp: mar nagyon varom a többnyelvü/többkulturaju nevelesröl szolo cikkedet! Lesz hamarosan?
süti beállítások módosítása