Felicitász blogja

Terhesség, szülés, babázás, gyereknevelés. Gyógynövények, életmód, egészség. Szakirodalom, meg a szokásos tanácsaim gyűjteménye.

©

A blogon megjelenő írások, illetve azok részletei csak a szerző engedélyével, a blog linkjének feltüntetésével használhatók fel vagy közölhetők máshol.

Email: felicitasz@vipmail.hu

Facebook

Ennyien olvastok most

Locations of visitors to this page

Címkék

antibiotikum (2) antidepresszáns (5) anyanyelv (3) apa (3) aranyér (1) asszonygyökér (1) autizmus (6) autonómiára nevelés (5) baba (18) bábaság (22) balett (3) berry (1) beszédtanulás (11) bogyó (1) bölcsőde (1) boldogság (1) büntetés (4) burokrepedés (2) citromfű (2) családtervezés (8) csalán (1) császármetszés (14) császárseb (3) dicséret (3) d vitamin (1) egészség (15) életmód (13) elfogadás (3) engedetlenség (2) epidurális érzéstelenítés (2) érzelmi nevelés (1) eufenika (2) evésproblémák (1) fájdalomcsillapító (9) fejfájás (1) fejlődési rendellenesség (3) felicitasz (22) feminizmus (2) fészekrakó ösztön (2) fogamzás (4) fogamzásgátlás (3) fogamzásgátló tabletta (1) folsav (8) frontérzékenység (1) gátseb (1) genetikai tanácsadás (2) geréb ágnes (2) gyász (2) gyereknevelés (14) gyerekszám (6) gyerekvállalás (13) gyermekágy (12) gyermektelenség (7) gyógynövény (12) gyógyszer (7) h1n1 (11) halloween (1) harry (1) harry potter (10) hiszti (5) hőgörbe (1) hólyaggyulladás (1) homeopátia (1) hőmérőzés (1) hozzátáplálás (5) húsvét (1) idegennyelv tanulás (6) immunitás (3) influenza (13) influenzavírus (2) iskola (4) jutalom (2) kanada (22) kányabangita (1) karácsony (4) kétnyelvűség (6) kézzel tágítás (1) kiságy (1) kisgyermekkor (18) köhögés (1) kolin (1) költözés (1) komló (1) korai fejlesztés (10) korai vajúdás (2) koraszülés (2) korcsolya (1) kórház (3) kormányrendelet (1) lázcsillapító (2) levendula (2) magzatvédő vitamin (3) magzatvíz (1) meddőségi kezelés (3) medveszőlő (1) menstruációs ciklus (4) mese (11) meseterápia (1) mikulás (1) mióma (1) mmr (2) montessori (4) napirend (4) nátha (4) nevelés (2) nyugtató (3) oltás (14) omega 3 (3) öngyilkosság (1) orvos (20) otthonszülés (27) otthonszülés kormányrendelet (3) óvintézkedés (12) óvoda (5) ovulációs teszt (1) oxitocin (3) párkapcsolat (10) peteérés (2) peteérésjelző (1) pg53 mikroszkóp (1) potter (1) pozitív (1) pozitív nevelés (7) prom (1) pronatalizmus (2) pszichoterápia (20) ptsd (8) rák (2) rooming in (2) szaporodási ösztön (2) székrekedés (1) szeretet (6) szoptatás (14) szülés (27) szülésélmény (1) szülésindítás (5) szülési terv (1) szüléstörténet (1) szülés utáni depresszió (9) születésélmény (2) szűrővizsgálat (9) tájékozott döntés (10) tápanyagszükséglet (12) táplálkozás (11) tápszer (3) tea (11) teherbe esés (10) tehetséggondozás (6) tej (2) tens (2) teratológia (1) terhesgondozás (10) terhesség (14) termékenységi problémák (6) termékeny nap (3) természetes családtervezés (2) terminustúllépés (4) tigrisanya (2) többnyelvűség (3) tokofóbia (3) tőzegáfonya (2) tudomany (1) tudomány (2) túlhordás (3) tüneti hőmérőzéses módszer (1) tűzvédelem (1) újévi fogadalom (3) újszülött (12) ünnep (13) usa (19) utófájások (1) valentin nap (1) vas (2) vashiány (4) vérszegénység (3) zöld (1) zöld tea (1) zsurló (1) Címkefelhő

Friss kommentek

Emancipáció

2010.04.16. 15:57 Felicitasz

A férj konferenciára megy. Ez úgy történik, hogy az indulás napján összecsomagol és elutazik.

A feleség konferenciára megy.

Indulás előtt két nappal elkezdi összeállítani a bevásárlólistát, hiszen ezen a hétvégén ő nem lesz itthon, hogy a szokásos kéthetenkénti autós élelmiszer-beszerzést irányítsa és felügyelje. A bevásárlólista máskor ilyen elemekből áll, mint például "tojás". Most - a férj kérésére - az van a papírra írva, hogy "tojás, Nature's Yoke, USDA organic Gr A, large (nem kell az extra large), 2 dobozzal". A bevásárlólista nagyon hosszú és rendkívül alapos, de még így se biztos, hogy egyértelmű lesz, elvégre nem emlékszem minden termék pontos márkanevére, gyártójára és csomagolására. Külső szemlélő számára úgy tűnhet, hogy aki ezt a listát összeállította, az pszichiátriai eset. Lehet, hogy tényleg az is, bár nem ezért.

A feleség az indulása előtti reggelen pánikszerűen szétválogatja a mosnivalót sürgős és nem sürgős kategóriákra, kimossa a két program "sürgőset", aztán a szokásos napja (két és fél éves gyerek, átlagos háztartás, illetve a maradék agysejtek megőrzésének céljából végzett írás és fordítás) végén bűntudatos képpel éjfélig vasal, hogy legalább úgy érezze, hogy nem egy káoszt fog itthon hagyni.

Az indulás reggelén a feleség paradicsomos tésztát főz, zöldséget párol, halat és banános muffint süt, majd elmosogat és rendet rak. Az itthon maradó férfiak szombaton étterembe mennek majd - a két és fél éves nagyon szeret étterembe menni, az apja nemkülönben, közeli kedvenc helyünkön már jól ismernek bennünket a pincérek -, nade mégse maradhatnak üres hűtővel. A konferenciára hárman megyünk el (csak aztán ők kitesznek engem és az ikeán keresztül hazajönnek) és jó lesz, ha hazaérkezve azonnal lesz vacsorájuk, a maradékból pedig ehetnek holnap este.

A két és fél éves a kisbőröndöt nyitogatja és tologatja, a feleség megpróbál összecsomagolni (a férj értelemszerűen a munkahelyén tartózkodik), aztán sétálni viszi a gyereket, megebédelteti és reménykedik, hogy mindenki - a bőröndöt is beleértve -  indulásra készen áll majd, mire apa hazaér.

Aztán majdcsak elindulnak. A feleség röhög saját magán; pontosan tudja, hogy a férje képes lett volna összeütni a mai vacsorát, az "üres" hűtő egyébként is csak a feleség fogalmai szerint az, a gyereknek volt még elég tiszta ruhája - két napra utazom el, nem öt hétre -, a vasalás nem volt sürgős, az itthon hagyott rend  pedig úgyis csak illúzió. De mégis, a feleség meghalna, ha úgy indulna el, hogy nem csinálta meg. Megcsinálta. A gyerek szereti a banános muffint, és anya hülye, anya szerelmes (nem csak a gyerekbe), anyának valami megmagyarázhatatlan okból  jólesik az érzés, hogy hiába nincs itthon, ő főzte a vacsorát.

A feleség konferenciára megy. És most boldog: két napig csak felnőtt embereket fog látni, és a szállodában két napig lesz egy saját fürdőszobája.

1 komment

Címkék: párkapcsolat felicitasz fészekrakó ösztön

A bejegyzés trackback címe:

https://felicitasz.blog.hu/api/trackback/id/tr351927105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása